ARKIV / 2009

PRESSEMEDDELELSE

 

De unge konfirmander i Bowlin´fun

Viborg fotografen Mette Kris scorede to guld medaljer og fik international anerkendelse af de udenlandske dommere.

Fotograferne Juli –Ann Cialone fra New York og Martin Grahame-Dunn fra London var sammen med den danske fotograf Lis Albertus dommerne, som udelukkende havde rosende ord til Mette Kris. Det ene af de vindende billeder fik oven i købet en ekstra guldmedalje fra en af branchens leverandører.

Jeg er superglad for at det er billeder fra min daglige produktion, som jeg har vundet på”, fortæller en glad Mette Kris, ”for det viser, at det arbejde jeg laver i dagligdagen er guld værd. Når to så anerkendte fotografer som Juli-Ann og Martin roser mig så meget for især det ene billede af konfirmand drengene i Bowling Fun, så viser det, at jeg har fat i den rigtige stil. Billedet er lavet i samarbejde med Mathias Mens Wear og forestiller konfirmand drenge, som har det sjovt ved racermaskinerne, og det skulle først og fremmes bruges ved konfirmandmessen i Tinghallen. Jeg tog det med i konkurrencen i emnet ”Mig og min bedste ven” og det signal gik altså rent ind hos dommerne. Mit andet guldbillede var også en konfirmand, men det var hjemme fra studiet på Ærøvej”, slutter Mette Kris.

Mette Kris driver studiet Fotograf-I på Ærøvej 1L i Viborg og laver alle former for billeder med mennesker, men går heller ikke af vejen for nogen produktbilleder. Nu hvor både konfirmanderne er på trapperne og bryllupssæsonen så småt er ved at starte, har der været travlhed med at klargøre de nye produkter i præsentationsmapper. Der er mange, der tror at et nyt digitalkamera kan klare det hele, men den professionelle fotograf kan se motivet og historien i billedet og kender alt til den tekniske side, så billedet fremstår præcist som ønsket. Her har Mette Kris de seneste år hentet stor viden og en masse inspiration i fotograf foreningen Art Studio. Ligeledes deltager Mette Kris i juni måned også et intensivt kursusforløb/workshop i Spanien, med bl. andre Juli-Ann og Martin Grahame-Dunn som ledere.

 

Juli-Ann Cialone og Martin Grahame-Dunn var fløjet ind som undervisere og dommere ved Art Studio fotografernes årsmøde på Hotel Pejsegården i Brædstrup. Art Studio er de professionelle portrætfotografers forening i Danmark, men de henter gerne udenlandske kapaciteter for gennem workshops og intens træning at dygtiggøre sig og hente ny inspiration til fornyelse og udvikling af dansk fotografi.

Fotograf Mette Kris fra Fotograf-I med sin guldmedalje flankeret af formanden for Art Studio fotograf Peter Jepsen fra Hobro og fotograf Juli-Ann Cialone fra New York som repræsentant for dommerpanelet.

Af Peter Dahlerup

Art Studio

Medlem af Dansk Journalistforbund


Det blev til to guldmedaljer og 1 leverandørpris da jeg deltog i den årlige billedkonkurrence i Art Studio i marts måned. Netop hjemvendt fra en tiltrængt ferie tog jeg direkte på et meget lærerigt og inspirerende kursus på pejsegaarden ved Brædstrup. Det er en årlig tilbagevendende begivenhed som alle Art Studio medlemmer glæder sig til. Udover workshops og hyggeligt samvær byder weekenden også på festmiddag og præmier. 3 eksterne dommere bedømmer de billeder der er indsendt i 4 forskellige kategorier, af medlemmerne i januar, for så denne aften at afsløre vinderne og overække diplomer. i år var dommerne Martin Graham-Dunn fra Spanien, Julie-Ann fra London samt Lis Albertus.
Herudover findes der en leverandørpris som uddeles fra leverandørerne til det billede som de synes er det bedste - her  vælges der frit mellem alle billeder og der ses bort fra katagorierne.
 
Fotograf-i v/ Mette Kris | CVR: 27894089 | Kommenvej 8, 8800 Viborg  | Tlf.: 60 714 414 | mail@fotograf-i.dk